Skift sprog

Det ligner, at du opholder dig i United States. Vil du skifte til Dansk?

Fortsæt på Dansk Skift sprog

Innovativ fliseklæb med markant mindre CO2-udslip

LIP kan nu tilbyde LIP 527 – en fliseklæb, der er udviklet til at minimere produktets klimapåvirkning. Fliseklæben er sammensat på en helt ny måde, hvilket gør, at dens CO2-udslip er hele 50% mindre sammenlignet med en traditionel fliseklæb, uden det går ud over de gode egenskaber. Det nye produkt indeholder en specialudviklet cement, som blandt andet indeholder en ”grønnere” cementtype samt biobaserede polymerer.

 

Fliseklæben er beregnet til vægge og gulve og er velegnet til montering af og påføring på keramik og klinker. Produktet er godkendt til gulvvarme og vådrum og kan bruges både indendørs og udendørs.

 

LIP 527 kan anvendes til mange forskellige formål og er velegnet til alt fra montering af isoleringsplader, klinker og mosaik til opsætning af fliser op til 600 x 600 mm. Eftersom produktet er så alsidigt, kan det med fordel bruges af professionelle håndværkere, der ofte har varierende opgaver og behov.

 

Ligesom produktets indhold er udviklet med bæredygtighed i fokus, gælder det samme for emballagen. LIP bruger FSC-certificeret papir til sækkene. Det betyder, at materialet kommer fra ansvarligt skovbrug, der tager hensyn til mennesker og miljø. Derudover er LIP 527 godkendt til anvendelse i svanemærket byggeri.

 

"Miljøet er altid en central del af produktudviklingen hos LIP. Nu lancerer vi fliseklæben LIP 527 – som indeholder en ny type cement. LIP har allerede tidligere i år skiftet væk fra en CO2-tung cement til en CO2-reduceret cement der reducerer CO2-udledningen med op til 868 tons om året. Det svarer til at køre jorden rundt 167 gange i en gennemsnitlig benzinbil eller 128 husstandes forbrug af fyringsolie i et år. Vi har en klar ambition om at være den foretrukne leverandør af materialer til fremtidens byggeri. Derfor er det vigtigt for os at udvikle innovative, grønne løsninger, der beskytter menneskerne, dyrene og miljøet."
Kristian Mortensen, Udviklings- og kvalitetschef hos LIP.

 

*Gruppe A1-A3 sammenlignet med generisk EPD-DBC-20220218-IBF1-EN

 

LIP 527 Fliseklæb